BURSA / KESTEL - Musa Amca İlkokulu

Şehitlerimizi Saygı, Rahmet ve Minnetle Anıyoruz

Mrt

6 Şubat Depreminde hayatını kaybeden bütün vatandaşlarımızı rahmetle anıyoruz.

Ock

Okulumuzun Öğretmenlerinden Eğitimci-Yazar İsmail DEMİR anasınıfı öğrencileri ile buluştu

Öğretmenler Gününüz Kutlu Olsun

Saygı ve Rahmet ile Anıyoruz

Ekm

Ekrana maruz kalma ve çocukların resim çizme becerileri üzerine örnek üzerinden bir anlatım.

Cumhuriyetimiz 100 Yaşında

Ekm

Okullarda sağlıklı beslenme alışkanlığı, gıda güvenliği, gıda güvenirliği ve  gıda kalitesi konularında farkındalığı artırmak, uluslararası standart ve şartlara uygunluğu sağlamak, güvenilir ve kaliteli gıdanın servis edildiği ortamları geliştirmek, yeterli ve dengeli beslenme alışkanlığı kazandırmak ve fiziksel aktiviteye teşvik etmek amacı ile "Okulumda Sağlıklı Besleniyorum Programı"  "Sağlıklı Beslenme" ve "Fiziksel Aktivite" olmak üzere iki ana başlıkta yürütülmektedir.

2022-2023 OKUL SPORLARI ve GELENEKSEL ÇOCUK ŞENLİKLERİ BAŞARILARIMIZ

2.sınıflar futsal takımı şampiyonluk kupası kazandılar.Satrançta kızlar takımı 4. olarak madalya almaya hak kazandılar.GELENEKSEL ÇOCUK OYUNLARI ŞENLİĞİNDE ise ip atlama kategorisinde 1.lik ve 2.lik,yakan top 1.lik,sandalye kapmacada kızlar ve erkelerde 1.lik,çuval yarışmasında 2.lik,top yuvarlamada kızlar ve erkekler takımları1.lik kazandılar.

May

Pandemi nedeniyle yapılamayan  Geleneksel Halk Oyunları Gecemizin beşincisi büyük bir çoşku ile sahnelendi.

May

Anasınıfları Yıl Sonu Gösterisi

Nis

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı münasebetiyle İlçe Milli Eğitim Müdürümüz Cengiz UÇ temsili olarak koltuğunu öğrencilerimize devretti.

Mrt

28 Şubat 20233 Salı  günü Bursa Çocuk Trafik Eğitim Parkı'nda etkinlik yaptık.Bu etkinlikte çocukların trafik konusunda bilinçlendirilmesi ve eğitilmesi amaçlandı. Okulumuz etkinliğe, İl Emniyet Müdürlüğü Trafik Denetleme Şube Müdürlüğüne bağlı trafik polisleri eşliğinde toplamda 61 öğrenci ile katıldı.

İlk olarak öğrencilerimiz dersliklere alınıp trafik kuralları ile ilgili bilgi aldılar. Sonra trafik işaretlerinin bulunduğu parkurda 4 tekerlekli bisikletlere bindiler. Trafikte uyulması gereken kurallara uyarak öğrencilerimiz trafik polislerinin gözetiminde sürüş yaptılar.

Eğitici yönünün yanı sıra çok da keyifli geçen bu etkinlik sonunda öğrencilerimiz "Trafik Dedektifi Kimlik Kartı" aldılar. Bu güzel etkinlikte emeği geçen trafik polislerine teşekkür ederiz.